افزايش قيمت آلياژهای آلومينيوم در...
در اوايل ماه فوريه سال جاري بهواسطه نگراني از محدود شدن عرضه مواد اوليه و متعاقبا افزايش هزينههاي تأمين اين مواد، قيمت شمشهاي آلياژي صادراتي چين با افزايش همراه شد. در اين ميان، شمشهاي آلياژي آلومينيوم مخصوص کاربردهاي ريختهگري تحت فشار (دايکست) به سطوح قيمتي جديدي طي ماههاي اخير دست پيدا کردند.
به نقل از اخبار فلزات، در آخرين روزهاي ماه ژانويه، قيمت هر تن شمش آلياژي دايکست آلومينيوم با حداکثر مقدار ۱۲ درصد سيليسيم (ADC ۱۲) در بنادر اصلي وارداتي ژاپن، بين ۲،۰۴۰ تا ۲،۰۶۰ دلار بود که نسبت به يک هفته پيش از آن رشد ۲ درصدي، (۴۰دلاري) بهازاي هر تن داشت. با توجه به ارزيابيهاي انجام شده توسط مؤسسه متال بولتن، اين قيمت، بيشترين سطح قيمتي از ژوئن ۲۰۱۶ بود.
نگرانيها در مورد محدود شدن عرضه مواد اوليه براي توليد شمشهاي آلياژي آلومينيوم، مهمترين عامل رشد قيمتي شمشهاي آلياژي مذکور بودهاند. بنا به گزارشهاي اخير گمرک چين، تعدادي از محمولههاي باري قراضههاي زورباي آلومينيومي (Zorba) در بازار وارداتي چين توسط برخي از بازرسان عودت داده شدند؛ هر چند که همچنان اطلاع دقيقي از مقدار هر يک از اين محمولهها در دست نيست.
زوربا که خود مخلوطي از انواع قراضههاي فلزي و غير آهني خرد شده از خودروهاي فرسوده يا باطلههاي تجهيزات الکتريکي و الکترونيکي است، حدود ۷۰ درصد قراضههاي غير آهني وارداتي چين را تشکيل ميدهد. براي توليد زوربا، پس از خردايش قراضههاي محصولات استفاده شده فلزي، تحت جداسازهاي جريانگردابي (Eddy Current) که ميدان مغناطيسي بسيار قوي ايجاد ميکند، قطعات فلزات آهني جدا شده و عمده قطعات باقي مانده را قراضههاي غير آهني تشکيل ميدهند. بنا به گزارشهاي انجمن صنايع بازيافت قراضههاي ايالات متحده، قراضههاي زوربا، عمدتا از فلز آلومينيوم تشکيل شدهاند و در مقادير کمتري نيز شامل فلزاتي همچون، مس، سرب، برنج، منيزيم، نيکل، قلع و مقداري روي نيز ميشوند، همچنين وجود مقداري فولاد زنگنزن نيز در اين قبيل از قراضهها محتمل است.
چين که از ابتداي سال ۲۰۱۷، قوانين زيستمحيطي سختگيرانهاي وضع و اجرا کرد تا از آلايندگي واحدهاي صنعتي خود بکاهد، طي بيانيهاي در اواسط اين سال نيز اعلام کرد که از سال ۲۰۱۸، از واردات قراضههاي ناپاک (قراضههايي که حاوي درصد بالايي از ناخالصي، خصوصا ناخالصيهاي پلاستيکي هستند) ممانعت خواهد کرد. از همين رو، اقدام اخير بازرسان گمرک چين در عودت دادن برخي از محمولههاي قراضههاي زوربا را از همين قبيل اقدامات (براي جلوگيري از واردات قراضههاي ناپاک) بهحساب آورده و باعث نگراني بازار از محدود شدن عرضه چنين موادي در چين شده است.
در نمودار، حجم واردات چين از قراضههاي آلومينيومي در ۱۰ ماه ابتدايي سال ۲۰۱۷ نشان داده شده است و همانطور که مشاهده ميشود، متوسط حجم واردات قراضههاي آلومينيومي چين طي ۱۰ ماه ابتدايي سال ۲۰۱۷ بيش از ۱۷۷ هزار تن در هر ماه بود. گفتني است که ايالات متحده، با در دست داشتن حدود ۳۰ درصد بازار وارداتي اين محصولات در چين، بزرگترين تأمينکننده قراضههاي آلومينيومي به بازار چين بود. مقدار متوسط صادرات اين محصولات از آمريکا به چين طي همين دوره، حدود ۴۹ هزار تن در هر ماه بوده است. حجم کل واردات چين در سال ۲۰۱۶ از اين محصولات بيش از ۱.۹ ميليون تن بود که انتظار ميرود در کل سال ۲۰۱۷، اين رقم افزايش يافته باشد.
ادامه ...